Drvni pelet

Drveni peleti su proizvedeni putem posebnog postupka koji uključuje prešanje usitnjenog drveta ili piljevine. Imaju oblik valjka s promjerom od 6-8 mm i duljinom od 10 do 30 mm. Proces proizvodnje drvenih peleta podrazumijeva primjenu visokog pritiska koji povećava temperaturu drva, stvarajući prirodno “ljepilo”. Ova karakteristika omogućuje peletima da zadrže svoj oblik i čvrstoću čak i nakon hlađenja.

Drveni peleti se ističu kao ekološki prihvatljiv izbor za grijanje i energiju. Kao dio obnovljive drvne biomase, peleti imaju minimalne emisije CO, NOx i prašine, što značajno smanjuje onečišćenje zraka i negativan utjecaj na okoliš. Također, peleti su CO2-neutralni, što znači da njihovo izgaranje kao izvor topline ne pridonosi emisiji stakleničkih plinova.

Ovaj prirodni, siguran i zdrav energent predstavlja pouzdano rješenje za vaše grijanje. Drveni peleti su cijenjeni zbog svoje konzistentne kvalitete i energetske učinkovitosti. Bez obzira jeste li domaćinstvo, tvrtka ili industrijski sektor, naši peleti pružaju održivo rješenje koje vam omogućuje uživanje u ugodnoj toplini uz minimalni utjecaj na okoliš.

Izaberite drvene pelete kao svoj energetski izvor i iskusite prednosti koji proizlaze iz njihove kvalitete, ekološke prihvatljivosti i učinkovitosti.

Promjer

6 mm

Vlažnost

< 10%

Udio pepela

< 0,7%

Kalorična
vrijednost

> 4,6 kWh/kg

Mehanička
izdržljivost

> 98%

Prepoznatljiva kvaliteta

EN plus A1

Š-pelet tvornica peleta proizvodnja hrvatska pellet croatia s-pelet
Promjer

6 mm

Vlažnost

< 10%

Udio pepela

< 1,2%

Kalorična
vrijednost

> 4,6 kWh/kg

Mehanička
izdržljivost

> 97,5%

Prepoznatljiva kvaliteta

EN plus A2

Pozivamo vas da se pridružite našoj sve većoj zajednici zadovoljnih kupaca. Neka vaš dom ili poslovni prostor iskoriste sve prednosti koje pružaju naši vrhunski proizvodi.

Scroll to Top